
Câte 2 felii de franzelă sau 1 corn pentru fiecare copil, 1 linguriţă de unt, câte 2 felii de parizer pentru fiecare copil.
– Se taie franzela în felii groase de 1 cm. Dacă franzela este mai veche se încălzesc feliile în prăjitorul de pâine sau pe plita caldă. Se ung imediat cu unt.
– Parizerul se taie felii subţiri care se pun peste unt. Se poate servi copilului şi o felie de roşie tăiată romburi şi pusă peste parizer sau felii subţiri de ardei.
– Iama acest mic dejun poate fi îmbogăţit cu felii subţiri de gulie, frunze de salată verde, sau frunze şi miez de andive.
– Băutura potrivită : lapte cald, cacao cu lapte sau ceai de fructe de pădure.
Pentru mamele îngrijorate de sănătatea copilului şi lipsa poftei de mâncare recomandăm o băutură specială:
– o ceaşcă de fructe de sezon: fragi, căpşuni, zmeură, caise, cireşe sau vişine, 2 linguri de zahăr, 1/4 litru lapte fiert şi răcit. Fructele se spală şi se lasă cu zahărul jumătate de oră. Se scurg prin apăsare uşoară cu o linguriţă şi peste siropul obţinut se toarnă lapte fiert şi răcorit. Se serveşte băutura caldă sau rece.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92