
Ingrediente
♦ 2 pumni de orez
♦ 15 măsline negre
♦ 4-5 fire ceapă verde
♦ 2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt
♦ 1 lingură untdelemn
♦ 1 linguriţă zeamă de lămâie
♦ sare, după gust
Preparare
Orezul, spălat bine, se fierbe până înfloreşte, se trage de pe foc, se clăteşte cu apă rece, se scurge şi se pune într-un castron.
Ceapa se toacă mărunt. Măslinelor li se scot sâmburii şi se toacă mărunt.
Se amestecă toate cu orezul, se adaugă untdelemnul şi zeama de lămâie, se sărează după gust. Se serveşte rece, ca aperitiv, garnisită cu pătrunjel. Trebuie preparată cam cu un sfert de oră înainte de masă, ca să fie cât mai gustoasă.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press