
Ingrediente şi cantităţi:
1 conservă cu boabe de fasole albă, natur (500 g)
200 de grame de fasole verde
6 cepe albe mici
o coadă de ţelină
250 de grame de file de macrou afumat
5 linguri cu ulei de măsline
2 linguri cu oţet din vin
100 de grame de fulgi de nucă de cocos
sare
piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
1. Scurge fasolea boabe într-o strecurătoare. Taie codiţele şi îndepărtează ațele fasolei verzi, apoi fierbe-o timp de circa 12 minute într-o oală mare cu apă clocotită, în care ai pus şi un praf de sare. Scurge apoi fasolea, trece-o printr-un jet de apă rece şi las-o din nou la scurs.
2. Curăţă cepele albe şi taie-le subţire, pe lungime. Taie mărunt coada de ţelină. Într-o salatieră, pune la un loc fasolea verde, nucă de cocos, cepele albe tăiate subţire şi ţelină. Amestecă totul cu grijă.
3. Prepara sosul: pune într-un bol uleiul de măsline, oţetul din vin, un vârf de sare şi un praf de piper măcinat. Omogenizează, toarnă compoziţia peste legume, în salatiera, şi amesteca uşor. Desfă fâşii din fileul de macrou afumat, aşează-le în centrul salatei şi serveşte.