Ingrediente:
1 salată verde, 1/2telina, 1 portocala, o felie bună de pepene galben, pătrunjel verde, câteva caise coapte, 1 lămâie
Mod de preparare:
Pentru maioneza: 1 gălbenuş proaspăt, o linguriţă de muştar, sare, piper, 1/2lamiie, 200 ml de ulei. Curăţaţi salată verde, spălaţi-o frunza cu frunza sub jet de apă. Desfaceţi portocala în felii, tăiaţi miezul de pepene şi pulpa de caise în cuburi mici. Daţi ţelina pe razătoarea mare ori tăiaţi-o în bastonaşe. Puneţi combinat toate acestea în castron şi stropiţi-le cu zeamă de lămâie după gust. Pregătiţi maioneză şi decoraţi salata cum vă place, ori aşezaţi în castron maioneză şi deasupra fructele combinate. Serviţi salata proaspătă.