
Ingrediente
♦ 1 morcov mijlociu
♦ 1 rădăcină mică de ţelină
♦ 1 rădăcină mică de pătrunjel
♦ 1 roşie mijlocie
♦ 1 linguriţă margarină vegetală (sau untdelemn)
♦ 1 lingură pătrunjel şi mărar tocate
♦ sare, după gust
Preparare
Rădăcinile de morcov, ţelină şi pătrunjel se curăţă de coajă, se spală bine şi se taie felii mici. într-un vas se pune untdelemn sau margarină, se încinge, se adaugă feliile de legume, puţină apă şi sare. Se înăbuşe fără a se prăji. Apoi se taie roşia felii şi se mai lasă la fiert înăbuşit 10 minute. Se trage de pe foc şi se pasează printr-o sită. Se mai lasă să dea, scurt, în clocot, apoi se adaugă verdeaţă tăiată.
Sosul se serveşte lângă preparate de cartofi sau conopidă.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press