Ingrediente:
2 l apă, 500 g carne de vită, tocată, 1 morcov mic, 1 pătrunjel, 1 ţelina mică, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, piper boabe, pătrunjel verde tocat, sare
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă cu apă rece şi se pune la fiert. După ce dă într-un clocot, se adăugă zarzavatul curăţat, spălat şi dat pe razătoare, boabele de piper şi sărea. După cca 30 minute, supa este gata. Se ia oală de pe foc, se strecoară supa printr-un tifon şi poate fi servită imediat în mai multe feluri şi anume: în fiecare farfurie se pune un gălbenuş crud, sau tăiţei fierţi separat în apă cu sare, sau câte o găluşcă de griș etc., după care se adăugă supa. Indiferent cu ce este servită supa, se adăugă pătrunjel verde tocat, pentru aroma şi vitamine; carnea şi zarzavatul poate servi la prepararea unei budinci dietetice cu macaroane.
