Ingrediente pentru 8 porţii de Torta di ricotta: aluat, 4 ouă, 50 ml ulei, 100 gr zahăr, 50 ml lapte, 250 gr faină, 5 gr bicarbonat de sodiu, umplutură: 400 gr ricotta, 200 gr cremă de vanilie, 2 ouă, 300 gr mandarine, 100 gr fructe confiate, 50 gr frişcă.
Mod de preparare Torta di ricotta:
o Mandarinele se curăţă de coajă, apoi două mandarine se taie cubuleţe, iar cu restul de mandarine se realizează decorul la final.
o Ouăle se amestecă cu zahărul până se dizolvă. Se adaugă uleiul şi laptele încins şi se amestecă. Se pun făina şi bicarbonatul stins; se frământă până se formează un aluat ce se întinde pe planşetă cam de circa 2 mm grosime.
o Ricotta se amestecă împreună cu ouăle, crema de vanilie, fructele confiate şi mandarinele tăiate.
o Foaia de aluat se aşează în forma de tartă unsă cu puţin ulei. Se umple cu compoziţia formată anterior şi se ornează cu feliuţe de mandarine. Se introduce în cuptor, la 150°C, pentru 15-20 minute. Când este gata, se lasă la răcit şi apoi se scoate din formă şi se ornează cu frişcă.

