Ingrediente
♦ 7 ardei graşi
♦ 1 ceaşcă orez
♦ 4 roşii potrivite
♦ 2 cepe
♦ 1 lingură mărar verde tocat
♦ 1 lingură pătrunjel verde tocat
♦ 5 linguri ketchup
♦ sare, după gust
Preparare
Ardeii se spală, li se scot cotoarele şi seminţele. Se toacă mărunt 1 ardei şi se amestecă, într-un vas, cu orezul spălat, cepele tăiate mărunt, 2 roşii tăiate cubuleţe, puţin pătrunjel şi mărar verde tocat, şi atâta apă cât să se obţină o compoziţie moale. Cu acest amestec se umplu ardeii, se pune apăîntr-un vas, se aranjează ardeii şi restul de roşii, se adaugă sare, după gust şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, 40-45 de minute. înainte de a-i servi, peste fiecare ardei se toarnă câte 1 lingură de ketchup. Fiind fărăuntdelemn, reţeta se poate folosi în acele zile când se mănâncă fără nici un fel de grăsime.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press