
6 cartofi potriviţi, 3 ouă, 100 g telemea şi 100 g caşcaval sau, dacă nu avem caşcaval, 200 g telemea, 1 pahar lapte, 2 linguri margarină sau 2 linguri ulei.
Cartofii se curăţi, se spală, se taie în patru felii pe lungime şi se pun la fiert. De când începe apa să clocotească, în vase obişnuite fierb în 20-25 minute.
În rimp ce cartofii fierb. într-un castron mare dăm pe răzătoarea mare telemeaua şi caşcavalul.
Apoi strecurăm cartofii (nu aruncăm zeama, putem prepara o supă gustoasă din ea) şi îi pasăm bine cu dispozitivul pentru făcut cartofi piure. Adăugăm şi laptele şi eventual puţin din zeama lor şi obţinem un piure. Peste acest piure, care este de consistenţă destul de moale, punem brânza rasă şi caşcaval cele 3 ouă bătute bine şi margarina sau uleiul. Amestecăm totul şi apoi punem acest amestec într-un vas Jena sau o cratiţă simplă şi îl dăm la cuptor, la foc potrivit. Este gata când este frumos rumenit, cam într-o oră. Este o mâncare foarte hrănitoare.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa