Ingrediente:
o jumătate de ţelina mică, 2 morcovi, o ceapă, o rădăcină de păstârnac, carne de vită împănată şi un os cu sita sau cu măduva
Mod de preparare:
Fierbeţi obişnuit o supă. Strecuraţi lichidul şi puneţi-l în alt vas pe foc mic. Între timp, pregătiţi aluat pentru o foaie de tăiţei din: 1 ou, 2 linguri cu apă călduţă, faină, un vârf de cuţit de sare şi 3-4 picături de oţet. Întindeţi aluatul şi tăiaţi-l în rondele cu un pahar mic (de ţuică), apoi tăiaţi morcovii în fâşii subţiri (ca tăiţeii), lungi de 2 cm. Luaţi 1 -2 fâşii mici de morcovi şi introduceţi-le prin mijlocul formelor de aluat. Când supa clocoteşte, puneţi dintr-o dată toate floricelele, acoperiţi şi după 5 minute închideţi focul.
Servire:
Serviţi supa decorată cu pătrunjel verde.