
Ingrediente:
fasole uscată (250 gr.), ceapă (2 buc.), morcov (1 buc.), ardei gras (1 buc.), untdelemn (50 ml.), roşii (2-3 buc.), apă (2-2 1/2 l), mărar (1 legătura), pătrunjel (1 legătura), sare.
Mod de preparare:
Se alege fasolea, se spala bine şi se pune la fiert în apă rece. Când fasolea este veche ca să fiarbă mai repede, se pune de cu seara în apă călduţă ca să se înmoaie. A doua zi se varsă apă şi se aşează la foc cu apă rece. După câteva clocote, se varsă apă şi se pune din nou la foc cu apă fierbinte neapărat. După ce fasolea a dat în câteva clocote, se introduce ceapă, morcovul şi ardeiul, care au fost curăţate, spălate şi tocate mărunt, şi se lasa să fiarbă mai departe la foc potrivit, până când boabele de fasole s-au înmuiat complet. Se opăresc roşiile, se curăţa de coajă şi de sâmburi, se taie în feliuţe mici şi se adăugă în supă odată cu untdelemnul şi sarea. Se mai lasa să fiarbă 5-10 min. la foc slab, căci fasolea se prinde repede pe fund.
Servire:
Se serveşte supa presărată pe deasupra cu pătrunjel şi mărar, tocate mărunt.