Viţel sub tocătură, suluri de viţel, cotlete în plic
Viţel sub tocătură
Pune o bucată de came de viţel să se marineze în untdelemn, sare şi piper. Să stea 12 ore.
Scoţi viţelul şi-l pui într-o cratiţă în care, în prealabil, ai pus unt proaspăt care s-a topit şi înfierbântat. Deasupra cărnii aşezi o tocătură compusă din miez de pâine, slănină, ceapă, usturoiu, pătrunjel, gălbenuşuri de ouă cât trebuie cât şi albuşul de la un ou.
Pune la cuptor la foc domol.
Suluri de viţel
Peste feliile de viţel aşează partea slabă a bucăţilor de şuncă.
Apoi faci următoarea tocătură: grăsimea şuncii întrebuinţate, pătrunjel şi ciuperci tocate, 50 g de rântaş (unt cu făină) şi fierbe 10 minute, amestecând mereu. Peste fiecare bucată de viţel şi şuncă întinzi din această tocătură. Lasă să se răcească, răsuceşte carnea cu tocătură înăuntru şi leagă sulurile cu aţă.
Rumeneşte aceste suluri în unt. Adaugă tot ce a rămas din tocătură, sare, piper şi coci încă o jumătate de oră.
Când s-a gătit, desfaci aţele sulurilor şi torni peste ele sosul trecut printr-o sită cu ajutorul unul pisălog.
Cotlete în plic
Iei costiţe mici de viţel şi le marinezi, timp de o noapte sau o zi, în untdelemn în care ai pus pătrunjel, ceapă, usturoi, ciuperci, toate tocate mărunt, sare şi piper.