Ingrediente pentru 4 porţii de Aperitiv din brânză de burduf: 300 gr brânză de burduf, 200 g caş proaspăt, 100 ml bere, 100 ml smântână, 1 cutie mică de sardele în ulei, 2 g chimen, 50 g ceapă, 50 g ardei gras, 1/2 legătură de pătrunjel, 10 g sare.
Mod de preparare Aperitiv din brânză de burduf:
o Brânza de burduf se pune într-un vas adânc şi se mărunţeşte cu furculiţa. Caşul se feliază, apoi se trece de două ori prin maşina de tocat şi se adaugă peste brânza de burduf.
o Se adaugă sardelele, o linguriţă rasă de chimen măcinat şi ceapa rasă pe răzătoarea mică. Se amestecă totul până la omogenizare.
o Peste compoziţia deja formată se adaugă smântână şi berea. Se amestecă bine şi se sărează după gust.
o Compoziţia se serveşte in aceeaşi zi, aranjată pe platou sub diferite forme şi ornată cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu feliuţe de ardei.

