Foaie de ştrudel, unt pentru formă.
Umplutura: 400 g nuci pisate, 300 g zahăr pisat, 1/2 linguriţă scorţişoară pisată, 2 linguri unt încălzit. Sirop potrivit de gros din 300 g zahăr.
Nucile pisate se amestecă cu zahărul pisat şi scorţişoara. Se taie din foaia de ştrudel bucăţi de mărimea tăvii de copt. Se unge tava cu unt şi se aşază trei foi (bucăţi tăiate) una peste alta, din nou se stropesc cu unt, şi se mai aşază trei foi una peste alta, din nou se stropesc cu unt, şi se mai aşează trei foi şi se unge cu unt. Peste aceste nouă foi se pune umplutură (în strat de 1 cm), iar peste umplutură alte nouă foi aşezate şi unse la fel ca foile de sub umplutură. Ultima foaie se unge bine cu unt, apoi cu un cuţit bine ascuţit şi muiat mereu în unt se taie pătrate nu prea mari şi se dă la cuptor. Când plăcinta este aproape coaptă, se toarnă peste ea siropul şi se lasă din nou la cuptor până este gata. Se scoate fiecare pătrat şi se aşează pe farfurie.