Ingrediente
♦ 3-6 batoane proaspete
♦ 3 rădăcini ţelină potrivite
♦ frunzele de la aceste rădăcini, tocate mărunt
♦ 1 hrean mic
♦ 1 lingură muştar
♦ 2 cartofi
♦ 2 linguri margarină
Preparare
• Ţelinele, rădăcini şi frunze, şi hreanul, se spală, se curăţă, se taie şi, fie se dau prin mixer, fie pe răzătoarea mică, fie prin maşina de tocat. Cartofii se curăţă de coajă, se fierb, se scot, se fac pireu. Margarina se pune într-un vas şi peste ea se pun pasta de ţelină, cartofi, pasta de hrean, muştarul şi toate se amestecă bine. Batoanele se taie în bucăţele de 4-5 cm, li se scoate miezul, acesta se înmoaie în apă, se stoarce şi se adaugă în pasta de mai sus, atât cât este necesar pentru a o face foarte consistentă. Se umplu bucăţelele astfel ca umplutura să nu treacă de capetele batoanelor şi, cu 25-30 minute înainte de masă, se bagă la cuptor, la foc mic şi se servesc calde.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press