1 ceaşcă făină, 2 ouă, 1 pahar lapte, un praf de sare, 2 linguriţe zahăr, 2 linguriţe unt sau ulei, dulceaţă sau magiun, 1 lingură unt topit pentru uns tigaia.
Se pune într-un castron făina, se face loc la mijloc şi se sparg ouăle, se adaugă sarea, zahărul şi laptele. Se bate totul bine cu o furculiţă până se desfac toţi cocoloşii; se mai adaugă două linguriţe de unt topit, amestecând continuu. Compoziţia trebuie să fie ca o smântână subţire. Se lasă să se odihnească o oră. Se pune o tigaie cu coadă să se înfierbânte pe foc potrivit. Se unge cu unt cu o pană, se toarnă o lingură plină din compoziţie, mişcând repede tigaia de coadă, ca să se acopere tot fundul. Când începe să se rumenească pe o parte, se întoarce clătita pe cealaltă parte, săltând cu o mişcare iute tigaia sau folosind un cuţit lat. Se fac pe rând toate clătitele şi se aşază într-o farfurie una peste alta. Din când în când se amestecă compoziţia ca să nu rămână prea groasă la fund. Dacă totuşi se îngroaşe, se poate subţia cu puţin lapte. Clătitele trebuie să fie foarte subţiri, din două ouă obţinându-se într-o tigaie mijlocie până la 20 de bucăţi.
Când sunt toate gata, se umplu pe rând cu magiun sau cu dulceaţă, se întorc marginile laterale înăuntru şi se fac sul. Se aşază într-o formă şi se dau câteva minute la cuptor, acoperite, să se înfierbânte. Înainte de a servi se presară cu zahăr.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti